Milieu

Milieu

Bijna iedereen kent de gevaren voor het milieu als gevolg van weggooien van kunststoffen. Mensen die het milieu gaan zorgvuldig en bewust om net het gebruik van disposables en proberen het gebruik daarvan te minimaliseren. Een ander groot probleem voor het milieu zijn verbruikte plastic water- en frisdrankflessen. Er wordt geschat dat, alleen al in Europa, meer dan 20.000 plastic flessen water per minuut worden verbruikt, wat neerkomt op ongeveer 30 miljoen plastic flessen per dag. Deze plastic flessen vormen niet alleen een-gezondheidsrisico's voor de mens, maar zijn ook zeer schadelijk voor het milieu en zeedieren. Ongeveer 50 procent van alle plastic flessen in Europa wordt niet gerecycled en belanden in zee. De Verenigde Naties hebben een schatting gemaakt dat ruim 30.000 stuks plastic per vierkante kilometer het waterleven bedreigt..

Waarom zijn plastic flessen gevaarlijk voor het milieu?

Plastic waterflessen zijn gemaakt van petroleumproducten zoals polyethyleentereftalaat (PET) en Bisfenol A (BPA). Beide componenten hebben negatieve effecten voor het milieu, met name BPA, dat niet-recyclebaar is. De flessen en doppen zinken naar de bodem van de zee en veroorzaken schade aan het leven in zee. Het is moeilijk om plastic te recyclen. Als het niet in de zee terecht komt, vindt je het op vuilnisbelten of langs de kant van de weg. Deze PET-flessen vergaan pas na 1000 jaar.

Waarom zijn plastic flessen een gevaar voor het leven in zee?

Er liggen tonnen afval op de bodem van de zee en plastic flessen maken daar een groot deel van uit. Plastic flessen zijn moeilijk recyclebaar en plastic doppen zijn niet-recyclebaar. Waterdieren verwarren ze met voedsel en vullen hun magen met plastic. In veel gebieden van de wereld, voeden watervogels zich ook met plastic. Inname van kunststof leidt tot hun dood. Er wordt geschat dat elk jaar meer dan een miljoen vogels de dood vinden als gevolg van plastic afval.

Waarom kiezen voor Water-to-Go waterflessen?

Toegang tot goedkoop en veilig water is een fundamenteel mensenrecht, maar veel mensen zijn nog steeds gedwongen om (dure) flessen water te kopen als gevolg van verontreinigt leidingwater. Water-to-Go flessen zijn een goedkoop en veilig alternatief voor dit probleem en leveren geen gevaar op voor het milieu. De BPA-vrije flessen water bevatten een uniek filter dat effectief verontreinigt water omzet in helder, schoon en veilig drinkwater. Het filter heeft een poriegrootte van 0,7 micron en filtert bacteriën, virussen, protozoa, parasieten, chloor en andere zware metalen zoals bijvoorbeeld lood. De 0,45 literflessen filteren 120 liter water. De 0,75 literflessen maar liefst 200 liter water. Een kosteneffectief product van gebotteld water. Geniet van de smaak en het gemak van gebotteld water, terwijl u helpt het milieu te beschermen.