Geld Feiten - Water-to-Go vs. plastic waterflessen

Veel gezinnen gebruiken liever plasticflessen (bron)water omdat ze geloven dat het een beter alternatief is voor vervuild leidingwater en het bovendien niet duur is. Multinationals voeren ieder jaar verschillende marketingcampagnes om mensen ervan te overtuigen dat gebotteld water, koel, ‘elegant’ en gezond is. Maar ze informeren hun klanten niet dat de kosten van flesjes water duur zijn, en evenmin dat ze bijdragen aan de duizelingwekkende bergen plastic afval en dus milieuschade veroorzaken.

Waarom kiezen voor Water-to-Go waterflessen?

Wereldwijde zal de markt voor gebotteld water naar verwachting groeien met 8,7 % tussen 2015-2020. Op dit moment heeft Europa het op een na grootste marktaandeel van 28,8 %. Hoewel flessen water in vergelijking met leidingwater aanzienlijk duurder zijn, worden meer dan 30 miljard flessen per jaar in Europa verkocht. Een ‘single-use’ 50cls fles water kost gemiddeld € 0.55 euro en vervuilt bovendien het milieu.

De kosten per 50cls gefilterd Water-to-Go water, bij een verbruik van 200 liter (de duur van het grootste filter), bedragen slecht 5 eurocent. Met andere woorden, voor een paar eurocenten per dag drinkt u met Water-to-Go flessen, helder, schoon en zuiver drinkwater. Zo bespaart u veel geld en helpt u het milieu een handje.

U kunt uw Water-to-Go fles in de koelkast bewaren of meenemen naar welke plek op de wereld dan ook. U bent altijd en overal verzekerd van gezond en schoon drinkwater.